Stichting 29

Eppinger/Laarakker Quartet


(c) Mirjam Guttmann

Linus Eppinger en Ties Laarakker brengen een ode aan hun idolen Wes Montgommery en Sam Jones. Gesteund door Stichting 29, hebben ze in juni en juli 2022 een tournee door Duitsland ondernomen, waarbij zij hun liefde voor deze iconische jazzmusici hoorbaar hebben gemaakt. Ze worden aangevuld door pianist Nicolai Daneck en drummer Peter Primus Frosch.

Website: https://www.linuseppinger.com/eppinger-laarakker-quartet

Hi-Stakes

The Hi-Stakes, een band rond frontman Samuele Ghezzi, spelen originele stukken met teksten vol ironie en passie. Of het nou een lyrische blues ballad of een explosief rhythm ’n’ blues nummer is, The Hi-Stakes kunnen het allemaal. Ze hebben drive, ze hebben humor, maar vooral klinken ze authentiek. Met andere worden, hun repertoire van alleen maar eigen stukken kan alle kanten op gaan tussen de Blues en de Jazz wereld. Linus Eppinger treed op als componist, artistiek leider en gitarist.
In juli en augustus 2022 maakten de Hi-Stakes een tournee door Italië, waarbij ze werden ondersteund door Stichting 29. Met: Joe Crotch, drums; César Puente, contrabas; Ben Fitzpatrick, saxofoon.

Youtube: https://youtu.be/aWdnRPcyp68 https://youtu.be/5eDyU_fxT2I

Website: https://www.samghezzi.com/music/the-hi-stakes/

Lucas Santana 5tet

Lucas Santana Quintet is de in Amsterdam gevestigde band rondom de Braziliaanse saxofonist en componist, Lucas Santana. In zijn band presenteert Lucas zijn kijk op jazz, blues, soul en Braziliaanse muziek. Met roots uit verschillende muzikale tradities brengen Lucas en zijn quintet een breed pallet aan stijlen en kleuren. In hun muziek schemert de cultuur uit zijn geboorteland Brazilië op allerlei plekken door de technische bagage heen en de breedte die met name de hard bop in de jazz zich heeft toegeëigend, kent voor deze altsaxofonist geen geheimen. Samen met zijn vier bandleden gaat hij op zoek naar de paden tussen fantasie, durf, technische vaardigheden en passie.
In september van 2022 onderneemt het Lucas Santana 5tet een korte tournee door Hongarije. Hierbij wordt het ondersteund door Stichting 29. Met: Davor Stehlik, gitaar; Timothy Banchet, Piano; Tijs Klaassen, contrabas; Tim Hennekes, drums.

Website: http://lucasfsantana.com/ls-5tet-front/